Beweging

Een goede oplossing tegen pijn en klachten is het creëren van een optimale balans tussen beweging en rust. Tijdens onze begeleiding leer je op de juiste manier bewegen met als doel een sterk en soepel lichaam te ontwikkelen, waardoor pijn en klachten bestreden worden en je fit kunt blijven voor de rest van je leven.


Iedereen weet dat beweging gezond is, maar toch bewegen veel mensen te weinig met als gevolg dat het lichaam gaat verstijven en verzwakken. Kracht, stabiliteit, mobiliteit, coördinatie en het uithoudingsvermogen nemen af waardoor de belastbaarheid van het lichaam steeds verder daalt en het risico op het krijgen van fysieke klachten of pijn toeneemt.


Wij zien in de praktijk dat veel mensen de juiste kennis, vaardigheden en begeleiding missen op het gebied van (revalidatie)training en beweging waardoor ze eigenlijk maar wat doen zonder dat het gewenste resultaat wordt behaalt. Doordat het resultaat uitblijft, neemt de motivatie af waardoor mensen stoppen met bewegen met als gevolg dat klachten niet opgelost worden of juist ontstaan door het gebrek aan de juiste manier van beweging.


Het goede nieuws is dat wij je kunnen helpen. Onze (revalidatie) trainingsprogramma’s van topniveau zijn erop gericht om in korte tijd de belastbaarheid van het lichaam te vergroten en je alles te leren wat jij nodig hebt om zelfstandig een pijnvrij, gezond, sterk lichaam te krijgen en te behouden. In onze eigen trainingsruimte leren we je effectieve oefeningen waarmee je klachten direct kan bestrijden. Je ontdekt hoe je deze oefeningen technisch correct uitvoert en hoe je een training effectief kunt inrichten zodat je in korte tijd snel resultaat kunt boeken op het gebied van het bestrijden van de pijn of klachten.