ONDERBEEN-, VOET- EN ENKELKLACHTEN


Je benen en voeten worden intensief gebruikt: om op te staan, mee te lopen, te klimmen of te rennen. Het is daarom hinderlijk wanneer je dagelijks onderbeenproblemen ondervindt of pijn aan je voet of enkel ervaart. . Als hardloper is het extra frustrerend als je door de pijn of beperkingen niet kan presteren of kan genieten van je run. Bovendien kan zwakte, pijn of stijfheid van het onderlichaam voor andere lichamelijke problemen zorgen. Het is immers het fundament van je bovenlichaam en moet stabiliteit geven. Zo ontstaat in het ergste geval een vicieuze cirkel van compensatie, irritatie en klachten in het hele lichaam.


Het goede nieuws is dat wij je onderbeen-, voet- of enkelproblemen kunnen verhelpen, zodat je snel weer zonder pijn of beperkingen kan functioneren. Bovendien krijgt je lichaam stabiliteit terug, waarmee andere klachten verdwijnen of worden voorkomen.


Welke onderbeen-, enkel- en voetproblemen lossen wij snel op?


Ook voor blijvende pijn na enkelbandletsel of voor klachten als gevolg van een gebroken been of gekneusde enkel kun je bij ons terecht. Wij onderscheiden ons door een snel resultaat en breed onderzoek.


Onderbeen-, voet- of enkelprobleem: waar komt het vandaan?

Je denkt waarschijnlijk: ik heb last van mijn enkel/voet/onderbeen, dus daar richten we ons op. Nee, wij kijken eerst naar het grotere geheel. Je klachten kunnen namelijk ook voortkomen uit een dysfunctie van andere spieren, gewrichten, organen of zenuwen. Zo zijn veel onderbeen-, voet- en enkelproblemen regelmatig terug te voeren op knieën, heupen, onderrug en zelfs de nek! Met specifieke testen achterhalen we de werkelijke oorzaak. Zo kunnen we jouw klachten veel doeltreffender aanpakken.


Behandelen van onderbeen-, voet- of enkelklachten

Onderbeen-, voet- en enkelproblemen met een aanwijsbare oorzaak verhelpen we door behandeling met onze handen: soepel maken van spieren en gewrichten, verwijderen van spierknopen en triggerpoints, opheffen van een geblokkeerde zenuw of het oplossen van een bindweefselverstoring. Daarnaast geven we je inzicht in de oorzaak van de problemen en leren we je technieken aan waarmee je de verbeteringen kunt onderhouden. 


Je leefstijl optimaliseren 

Voor de meeste onderbeen-, voet- of enkelklachten geldt dat we ze in gemiddeld vier behandelingen aanzienlijk kunnen verminderen. Ook  je algehele leefstijl kan hierbij een rol spelen: beweging, voeding, stress, ademhaling en zelfs je immuunsysteem en slaapgewoonten. Wanneer blijkt dat het optimaliseren van een of meerdere van deze gebieden nodig is om de pijn en/of beperkingen te verhelpen, kunnen we je daarbij helpen met leefstijladviezen of coaching. 

Gratis pijncheck voor onderbeen-, voet- of enkelklachten

De daadwerkelijke aanleiding van onderbeen-, voet- en enkelproblemen is dus essentieel voor het bieden van de juiste behandelaanpak. Hiervoor voeren we een gratis pijncheck uit: verschillende testmethoden op basis van lichamelijk onderzoek en jouw verhaal. We onderzoeken je spieren op kracht, mobiliteit en stabiliteit, analyseren de werking van de pezen, en testen het functioneren van bindweefsel, gewrichten en zenuwen. Daarmee stellen we vast of onze therapiemethode geschikt is om jou te bevrijden van de klachten in je onderbeen, voet of enkel. Bovendien word je de resterende tijd gratis behandeld, zodat je direct een indruk krijgt van de effectiviteit waarmee wij onderbeenklachten kunnen oplossen. De kans is groot dat de de gratis pijncheck behandeling al een vermindering van de onderbeen-, voet- of enkelklachten geeft.

Heb je ook last van knieproblemen? Dan onderzoeken we die natuurlijk ook.


Wil je de oorzaak van jouw onderbeen-, voet- of enkelprobleem grondig laten onderzoeken en ben je benieuwd of wij je kunnen helpen? Maak dan nu een afspraak voor de gratis pijncheck, zodat je vrijblijvend kan worden getest en behandeld door een van onze specialisten.