Mindset

Stress, spanning en burnoutklachten zijn voor ons bekende oorzaken voor het ontstaan van diverse chronische (pijn)klachten. Met coaching, het optimaliseren van de physis en behandeling kunnen we lichaam en geest weer in balans brengen, zodat het ontspant en klachten verdwijnen.


Veel mensen maken onvoldoende tijd voor zichzelf om lekker te ontspannen. Ze vinden werk (geld en status) belangrijker dan hun eigen gezondheid, voelen zich verplicht te voldoen aan de verwachtingen van familie, vrienden of hun partner, of hebben simpelweg niet geleerd hoe te ontspannen met als gevolg dat ze regelmatig een gehaast gevoel ervaren waardoor ze allerlei fysieke en mentale klachten kunnen ontwikkelen. Denk aan hoofdpijn, nekklachten en rugpijn. Maar ook slecht slapen, maag-darmklachten, vermoeidheid en fibromyalgie `zijn regelmatig te koppelen aan stress, of beter gezegd: het gebrek aan voldoende ontspanning.


Ook zijn er mensen die ontspannen zijn verleerd, zich nutteloos voelen als ze even niets doen, of onrustig worden wanneer ze geen geluid of mensen om zich heen hebben. Het gevolg is dat deze mensen continu (vaak onbewust) opzoek zijn naar prikkels om zichzelf af te leiden waardoor ze juist overprikkeld raken. Hiermee is een vicieuze stresscirkel geboren welke doorbroken moet worden om het lichaam te ontspannen en klachten te verhelpen en te voorkomen.


Met het juiste duwtje in de rug leren wij je te kiezen voor jezelf. Je leert hoe je die pauze knop kunt indrukken en daarmee tijd maakt voor dingen waar je relaxt en blij van wordt, zodat je ontspant en weer ruimte krijgt in je hoofd om de alledaagse prikkels op relaxte wijze te verwerken.


Het lijkt misschien onmogelijk om stress volledig te vermijden en dat is gelukkig ook niet nodig. Stress kun je namelijk in je voordeel gebruiken. Het maakt je alert, zet je aan tot actie en het verbeterd je focus. En dat is precies wat je nodig hebt wanneer je het maximale uit jezelf wilt halen of allerlei ballen hoog moet houden, nietwaar?  


We leren je graag een andere, positieve stressmindset. Een nieuwe methode die stress in plaats van tegen je, voor je laat werken zodat je er niet tegen hoeft tegen vechten, maar juist in je voordeel kunt gebruiken als drukke ondernemer, fanatiek sporter of multitaskende ouder.