Voeding

Wij staan voor een snel en blijvend resultaat. We willen klachten zo snel mogelijk bestrijden én er voor zorgen dat je levenslang pijnvrij, gezond en gelukkig leeft. Voeding speelt daarin wat ons betreft een essentiële rol. Met tips, schema’s of complete programma’s inclusief bloedonderzoek kunnen we je helpen om van gezond eten een gewoonte te maken.


Waarom wij een gezonde voeding adviseren

Wat je eet, wanneer je eet en hoe vaak je eet heeft een enorme impact op je gezondheid.

Bovendien kun je met de juiste voeding klachten sneller bestrijden en in de toekomst voorkomen, zodat je maximaal van het leven kunt genieten en gezond en soepel oud kunt worden. En dat is wel wat waard nietwaar? 


Gezonde voeding zorgt voor:

 • Voor soepele, sterke spieren.
 • Een optimale geleiding van de zenuwsignalen tussen de hersenen, spieren en organen.
 • Voorkomt ontstekingen van pezen, spieren, gewrichten en organen.
 • Een optimale orgaanfunctie.
 • Soepele en gezonde vaten en aderen.
 • Een optimale hersenenfunctie.
 • Sterke botten en soepele gewrichten.
 • Een positieve invloed op je stemming, geluk en ontspanning.
 • Hoge weerbaarheid tegen stress en tegenslagen.
 • Verbeterd focus en concentratie.
 • En meer…


Hoe kunnen wij helpen

Tijdens de consulten delen we handige tips, gezonde recepten, kennis en vaardigheden waarmee je de juiste stappen kunt zetten naar een gezond voedingspatroon. Wanneer je meer begeleiding wilt, of een schop onder je kont nodig hebt, kunnen we je helpen met specifieke consulten of een volledig programma waarbij we je motiveren en alles leren wat jij nodig hebt om een gezonde leefstijl tot een gewoonte te maken die bij jou past.


Bloedonderzoek 

Bij langdurige pijnklachten en chronische aandoeningen kan een ‘kijkje in je lichaam’ de juiste informatie bieden om de oorzaak op te sporen, zodat we deze kunnen verhelpen. 

Denk aan fibromyalgie, maag- darmklachten, onverklaarbare chronische pijn of vermoeidheid, huidklachten, stress en burnout-klachten en meer..


Voedingsdeskundige en orthomoleculair specialist Marieke kan een bloedonderzoek bij je afnemen met een vingerprik en het bloed opsturen naar het laboratorium waar het uitgebreid wordt onderzocht op meer dan 180 verschillende punten zoals bijvoorbeeld je totale vitaminen en mineralen status, hormonale balans, stresslevel, ontstekingen, bacteriële- schimmel en virale belasting, de status van je darmflora, voedsel-intoleranties en meer. Dit wordt gecombineerd met de braverman test met als doel om ook inzicht te krijgen in de neurotransmitters welke grote invloed hebben op o.a. je stemming, de keuzes die je maakt of niet maakt, stressbestendigheid, libido, zelfverzekerdheid en gedrag.


Met de uitslag van het onderzoek, het advies vanuit het laboratorium, de orthomoleculaire kennis en onze kennis op het gebied van het bestrijden van pijn en klachten krijgen we een nauwkeurig beeld van de oorzaak en hoe deze opgelost kan worden, zodat je snel weer lekker kunt genieten van het leven.